• VvE beheer
 • Over ons
 • Dienstverlening
 • VvE Beheer

  Sleutelwoorden voor een goed beheer zijn onafhankelijk, uitstekend georganiseerd, betrokkenheid, expertise en vertrouwenMeer weten ...
 • Over ons

  OnzeVvE | VvE Beheer is een dienstverlener voor Verenigingen van Eigenaren. Wij behartigen de belangen van bij ons aangesloten verenigingen van eigenarenMeer weten ...
 • Dienstverlening

  U kunt bij ons kiezen uit de volgende modules: Administratief beheer, technisch beheer, bestuurlijk beheer en overig beheerMeer weten ...
 • Vrijblijvende offerte
 • Prijsindicatie
 • Toegang klanten portal
 • Prijsindicatie
Afdrukken

Bestuurdersaansprakelijkheid wat houdt het in

Bestuurders van een vereniging van eigenaren nemen besluiten. Het kan zijn dat die anders uitpakken dan verwacht. Dan kan het gebeuren dat andere leden van de vereniging als gevolg daarvan financieel verlies lijden en het bestuur van de vereniging aansprakelijk stellen. Een aansprakelijkheidsclaim kan verstrekkende gevolgen hebben voor de vermogenspositie van de VvE.

Daarnaast bent u als bestuurder zelf hoofdelijk aansprakelijk, waardoor uw privé vermogen grote risico's loopt. Met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dekt u meestal het volgende af

 • Wettelijke bestuurdersaansprakelijkheid
 • onbehoorlijke taakvervulling ten opzichte van de vereniging
 • onzorgvuldig handelen tegenover derden
 • nalatigheid
Veelal wordt deze verzekering in combinatie aangeboden. De combinatie bestaat dan uit:
 1. Opstalverzekering / Glas verzekering
 2. Aansprakelijkheidsverzekering VvE
 3. Rechtsbijstand
 4. Bestuurdersaansprakelijkheid

 

Enkele kanttekeningen bij deze verzekeringen

ad. 2
Afhankelijk van het modelregelement is de VVE is wel/niet verplicht een verzekering af te sluiten tegen wettelijke aansprakelijkheid. Toch is deze dekking zeer aan te bevelen. Indien een van de eigenaren namens het collectief materiële of letselschade veroorzaakt aan derden kan de gehele vereniging aansprakelijk worden gesteld. De particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen bieden hiervoor geen enkele dekking.

ad. 3
Een rechtsbijstandsverzekering is niet verplicht. Een rechtsbijstandsverzekering kan toch nuttig zijn. Iedereen kan namelijk tegenwoordig in een juridische geschil betrokken raken en dus ook de VVE. Bovendien worden kosten van juridische bijstand - behoudens een verzekering of arrangement - ten laste gebracht van de algemene middelen van de VVE in geval van een proces. Amerikaanse toestanden zijn hier nog niet aan de orde maar conflictsituaties worden steeds vaker door de rechter beslecht. Niet alleen is daar veel moeite en dus tijd mee gemoeid maar een advocaat in de arm nemen kost tegenwoordig ook al gauw 150 euro per uur. U loopt geen onverantwoorde financiële risico's als u een rechtsbijstandsverzekering afsluit. De polis biedt een onbeperkte dekking voor advies, behandeling en begeleiding. Hou rekening dat nagenoeg alle verzekeringsmaatschappijen een termijn in acht nemen waarbinnen hulp aanvragen niet gehonoreerde worden. Vaak is dit de eerste 6 maand na het aangaan van de verzekering. Bij deze verzekering is het zeer belangrijk om de uitsluitingen goed door te nemen. Een van de zaken die niet algemeen bekend zijn is het feit dat conflicten die ontstaan zijn door / voortvloeien uit het gegeven dat een aantal van de appartementen (nog) niet is verkocht niet gedekt is.

Check de dekking met de polisvoorwaarden hierin staan alle uitsluitingen!!!!

 

Gerelateerde artikelen:


 

Download mogelijkheden:


Dienstverlening

Administratief beheer

Administratief beheerElke vereniging van eigenaren is van rechtswege verplicht een administratie bij te houden. De administratieve verplichting valt uiteen in een leden- en financiële administratie. Deze administraties dienen natuurlijk ook voor verantwoording aan haar leden, de appartementseigenaren.

Bekijk het volledig pakket administratieve dienstverlening

Technisch beheer

Technisch beheerHet technisch beheer betreft het in stand houden van uw appartementen complex. Een goed uitgevoerd technisch beheer is een goede garantie tegen waarde dalingen van appartementen.

Een goed beheer op dit gebied betaald zich terug.

Bekijk het volledig pakket technische dienstverlening

Bestuurlijk beheer

Bestuurlijk beheerHet uitschrijven van vergaderingen en het maken van de notulen over hetgeen in een vergadering is besproken is een tijdrovende en ook een complexe klus.

OnzeVvE | VvE beheer neemt u dit uit handen en zorgt er voor dat uw ledenvergadering op een adequate en correcte manier wordt uitgeschrevenen.

Bekijk het volledig pakket bestuurlijke dienstverlening

Overig beheer

Overig beheerHet overig beheer omvat diverse controles met betrekking tot uw vereniging. Tevens behelst dit het uitgebreider digitaliseren van uw Vereniging van Eigenaren. Welke samenstelling van beheersmodulen die u ook kiest, u kunt altijd gebruik maken van onze klanten portal.

Overig beheer geeft u echter meer mogelijkheden op het gebied van opslag en digitaal ter beschikking stellen van uw informatie.

Bekijk het volledig pakket overige dienstverlening

Contact gegevens

OnzeVvE | VvE beheer

Postadres

Postbus 50038
7550 LA Hengelo


Telefoon: 074-8513544

 

Bezoekadres

Demmersweg 122
7556 BN Hengelo


E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kamer van koophandel
Oost Nederland te Enschede
nummer 62577042

Belastingdienst
BTW nummer NL854873168B01

Bankrelatie
NL20ABNA0823349004
BIC: ABNANL2A

Indien u ons wilt bezoeken vragen wij u vooraf een afspraak te maken.
Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00u tot 17:00u

      © OnzeVvE | VvE beheer 2010 - 2018.