• VvE beheer
 • Over ons
 • Dienstverlening
 • VvE Beheer

  Sleutelwoorden voor een goed beheer zijn onafhankelijk, uitstekend georganiseerd, betrokkenheid, expertise en vertrouwenMeer weten ...
 • Over ons

  OnzeVvE | VvE Beheer is een dienstverlener voor Verenigingen van Eigenaren. Wij behartigen de belangen van bij ons aangesloten verenigingen van eigenarenMeer weten ...
 • Dienstverlening

  U kunt bij ons kiezen uit de volgende modules: Administratief beheer, technisch beheer, bestuurlijk beheer en overig beheerMeer weten ...
 • Vrijblijvende offerte
 • Prijsindicatie
 • Toegang klanten portal
 • Prijsindicatie
Afdrukken

Appartementsclausule opstalverzekering

Voor de bewoners van een appartementencomplex kan het belangrijk zijn of de appartementsclausule opgenomen is in de verzekeringsvoorwaarden. Bij twee of meerdere woningen boven elkaar gebouwd is er sprake van een vereniging van eigenaren (VvE). Voor elke VvE is een splitsingsakte, waarin geregeld is welk aandeel een woning in de VVE heeft.

Dit houdt in dat bij schade aan de buitenkant van het gebouw of aan de algemene delen elke eigenaar van de VvE een aandeel in de schade krijgt.Het verzekeren van een woning, die deel uit maakt van een VvE, kan op twee manieren geschieden. De woning kan door de eigenaar zelf worden verzekerd, of de woning wordt verzekerd via de VvE.


Het zelfstandig verzekeren van een woning buiten de VvE kan verschillende risico's opleveren. Wanneer een woning apart wordt verzekerd dient de opstalverzekering uitgebreid te worden met een appartementsclausule. Deze clausule regelt dat, schade buiten de woning die verzekerd is en de eigenaar een aandeel krijgt in deze schade, dit aandeel dan is verzekerd.

Twee voorbeelden:

 • Bijvoorbeeld wanneer een gat in een dak brand van een bovenwoning zal de eigenaar van de benedenwoning ook een aandeel in de kosten krijgen. Indien de eigenaar van de benedenwoning geen opstalverzekering heeft met een appartementsclausule zal de opstalverzekeraar de schade buiten de verzekerde woning niet vergoeden. Het apart verzekeren van woning in een VvE kan risico's inhouden, indien één of meerdere woningen niet of niet voldoende is verzekerd.
 • Bijvoorbeeld wanneer een gat in een dak brand van een bovenwoning en de eigenaar van deze woning niet is verzekerd. Wanneer deze eigenaar het geld niet heeft om het gat dicht te laten maken ontstaan er grote problemen.

Het gezamenlijk verzekeren bij één verzekeraar verdient dan ook de voorkeur. Het gezamenlijk verzekeren bij één verzekeraar heeft ook risico's. Vaak wordt een appartementsgebouw verzekerd in de standaard uitvoering na de nieuwbouw via de nieuw opgerichte VvE bestuur. In de praktijk zullen veel eigenaren hun appartement na de bouw verder inrichten met een nieuwe keuken, een luxe badkamer, parket- of natuursteenvloeren etc.. Wanneer een appartementencomplex in de standaard uitvoering is verzekerd zijn de verder aangebrachte verbeteringen, die ook wel eigenaarbelangen worden genoemd, niet meeverzekerd. Op de inboedel zijn de huurderbelangen (de door de huurder aangebrachte verbeteringen) meeverzekerd. Eigenaarbelangen worden niet als huurderbelangen beschouwd en zijn dan ook niet op een inboedelverzekering meeverzekerd als dit niet met name in de polis is genoemd. Eigenaarbelangen kunnen op de opstalverzekering of eventueel op de inboedelverzekering meeverzekerd worden, wanneer dit met name wordt gemeld in de polis.
Zie ook ons artikel:

 

Het bepalen van een herbouwwaarde van een appartementengebouw is veelal niet gemakkelijk. Verstandig is om de herbouwwaarde te laten bepalen door een deskundig taxatiebureau.

 

Gerelateerde artikelen:


 

Download mogelijkheden:


Dienstverlening

Administratief beheer

Administratief beheerElke vereniging van eigenaren is van rechtswege verplicht een administratie bij te houden. De administratieve verplichting valt uiteen in een leden- en financiële administratie. Deze administraties dienen natuurlijk ook voor verantwoording aan haar leden, de appartementseigenaren.

Bekijk het volledig pakket administratieve dienstverlening

Technisch beheer

Technisch beheerHet technisch beheer betreft het in stand houden van uw appartementen complex. Een goed uitgevoerd technisch beheer is een goede garantie tegen waarde dalingen van appartementen.

Een goed beheer op dit gebied betaald zich terug.

Bekijk het volledig pakket technische dienstverlening

Bestuurlijk beheer

Bestuurlijk beheerHet uitschrijven van vergaderingen en het maken van de notulen over hetgeen in een vergadering is besproken is een tijdrovende en ook een complexe klus.

OnzeVvE | VvE beheer neemt u dit uit handen en zorgt er voor dat uw ledenvergadering op een adequate en correcte manier wordt uitgeschrevenen.

Bekijk het volledig pakket bestuurlijke dienstverlening

Overig beheer

Overig beheerHet overig beheer omvat diverse controles met betrekking tot uw vereniging. Tevens behelst dit het uitgebreider digitaliseren van uw Vereniging van Eigenaren. Welke samenstelling van beheersmodulen die u ook kiest, u kunt altijd gebruik maken van onze klanten portal.

Overig beheer geeft u echter meer mogelijkheden op het gebied van opslag en digitaal ter beschikking stellen van uw informatie.

Bekijk het volledig pakket overige dienstverlening

Contact gegevens

OnzeVvE | VvE beheer

Postadres

Postbus 50038
7550 LA Hengelo


Telefoon: 074-8513544

 

Bezoekadres

Demmersweg 122
7556 BN Hengelo


E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kamer van koophandel
Oost Nederland te Enschede
nummer 62577042

Belastingdienst
BTW nummer NL854873168B01

Bankrelatie
NL20ABNA0823349004
BIC: ABNANL2A

Indien u ons wilt bezoeken vragen wij u vooraf een afspraak te maken.
Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00u tot 17:00u

      © OnzeVvE | VvE beheer 2010 - 2018.