• VvE beheer
 • Over ons
 • Dienstverlening
 • VvE Beheer

  Sleutelwoorden voor een goed beheer zijn onafhankelijk, uitstekend georganiseerd, betrokkenheid, expertise en vertrouwenMeer weten ...
 • Over ons

  OnzeVvE | VvE Beheer is een dienstverlener voor Verenigingen van Eigenaren. Wij behartigen de belangen van bij ons aangesloten verenigingen van eigenarenMeer weten ...
 • Dienstverlening

  U kunt bij ons kiezen uit de volgende modules: Administratief beheer, technisch beheer, bestuurlijk beheer en overig beheerMeer weten ...
 • Vrijblijvende offerte
 • Prijsindicatie
 • Toegang klanten portal
 • Prijsindicatie
Afdrukken

Verzekeringen volgens modelreglement

In het modelreglement, het document dat als model geld voor de splitsingsaktie, staat aangegeven welke verzekeringen de VvE verplicht moet afsluiten.  In een ledenvergadering bepaalt de VvE welke aanvullende verzekeringen er afgesloten moeten worden, de hoofte van de verzekerde som en bij welke verzekeringsmaatschappij / tussenpersoon de verzekering ondergebracht dient te worden. Het bestuur gaat names de VvE de verplichting aan.

 

 

Onderstaand een tabel waarin is opgenomen welke verzekeing / dekkingssoort verplicht is per modelreglement. Tevens is aangegeven waar de verplichting van de indexclausule inzake de opstalverzekering is opgenomen.

 

Modelreglement

Dekking

1973

1983

1992

2006

Brand + ontploffing

   Art. 26 lid 1

   x

  x

   x

Brand + ontploffing + water + storm

   x

   Art. 8 lid 1

   Art. 8 lid 1

   Art. 15 lid 1

Wettelijke aansprakelijkheid

   x

   Art. 8 lid 1

   Art. 8 lid 1

   Art. 15 lid 1

Indexclausule

   Art. 26 lid 5

   Art. 8 lid 5

   Art. 8 lid 5

   Art. 15 lid 5

x = niet van toepassing

 

Doorgaans "gebruikelijk" in een huishouding zijn de volgende verzekeringen:

 1. Opstalverzekering
 2. Inboedelverzekering
 3. Aansprakelijkheidsverzekering
 4. Rechtsbijstandverzekering
 5. Glasverzekering
 6. Ongevallenverzekering

1. / 5. )
De opstal / glas verzekering van appartementen wordt doorgaans door de vereniging van eigenaren afgesloten voor het gehele complex. Aan het zelfstandig afsluiten van opstalverzekeringen door individuele eigenaren zitten diverse risiko's. zie ook ons artikel Appartementsclausule opstalverzekering.

2.       )
Normaliter is in de opstalverzekering voor een klein bedrag het eigenaarbelang verzekerd. Vraag bij uw verzekeringsmaatschappij op voor welk bedrag dit is meeverzekerd. Een uitbreiding van het appartement met een luxe keuken / badkamer etc., het zogenaamde eigenaarbelang, kan veelal niet gedekt worden door dit meeverzekerde bedrag. Het is zeer aan te raden om, voor het bedrag van deze uitbreidingen , een aanvullende verzekering af te sluiten.

5.      )
In het geval dat commerciële ruimten onderdeel uitmaken van de gehele complex kan het, uit kosten overweging, raadzaam zijn de glas verzekering van die commerciële ruimten apart te verzekeren. De gebruikers / eigenaren dienen dan zelf een glasverzekering af te sluiten. Overwegingen om dit op die manier op te stellen kunnen zijn: de aard van het glas, het verhoogde risiko, en daardoor hogere premie , onevenredige verdeling van de kosten etc

 

Bijkomend in verband met de vereniging van eigenaren:

 

Gerelateerde artikelen:


 

Download mogelijkheden:


Dienstverlening

Administratief beheer

Administratief beheerElke vereniging van eigenaren is van rechtswege verplicht een administratie bij te houden. De administratieve verplichting valt uiteen in een leden- en financiële administratie. Deze administraties dienen natuurlijk ook voor verantwoording aan haar leden, de appartementseigenaren.

Bekijk het volledig pakket administratieve dienstverlening

Technisch beheer

Technisch beheerHet technisch beheer betreft het in stand houden van uw appartementen complex. Een goed uitgevoerd technisch beheer is een goede garantie tegen waarde dalingen van appartementen.

Een goed beheer op dit gebied betaald zich terug.

Bekijk het volledig pakket technische dienstverlening

Bestuurlijk beheer

Bestuurlijk beheerHet uitschrijven van vergaderingen en het maken van de notulen over hetgeen in een vergadering is besproken is een tijdrovende en ook een complexe klus.

OnzeVvE | VvE beheer neemt u dit uit handen en zorgt er voor dat uw ledenvergadering op een adequate en correcte manier wordt uitgeschrevenen.

Bekijk het volledig pakket bestuurlijke dienstverlening

Overig beheer

Overig beheerHet overig beheer omvat diverse controles met betrekking tot uw vereniging. Tevens behelst dit het uitgebreider digitaliseren van uw Vereniging van Eigenaren. Welke samenstelling van beheersmodulen die u ook kiest, u kunt altijd gebruik maken van onze klanten portal.

Overig beheer geeft u echter meer mogelijkheden op het gebied van opslag en digitaal ter beschikking stellen van uw informatie.

Bekijk het volledig pakket overige dienstverlening

Contact gegevens

OnzeVvE | VvE beheer

Postadres

Postbus 50038
7550 LA Hengelo


Telefoon: 074-8513544

 

Bezoekadres

Demmersweg 122
7556 BN Hengelo


E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kamer van koophandel
Oost Nederland te Enschede
nummer 62577042

Belastingdienst
BTW nummer NL854873168B01

Bankrelatie
NL20ABNA0823349004
BIC: ABNANL2A

Indien u ons wilt bezoeken vragen wij u vooraf een afspraak te maken.
Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00u tot 17:00u

      © OnzeVvE | VvE beheer 2010 - 2018.