• VvE beheer
 • Over ons
 • Dienstverlening
 • VvE Beheer

  Sleutelwoorden voor een goed beheer zijn onafhankelijk, uitstekend georganiseerd, betrokkenheid, expertise en vertrouwenMeer weten ...
 • Over ons

  OnzeVvE | VvE Beheer is een dienstverlener voor Verenigingen van Eigenaren. Wij behartigen de belangen van bij ons aangesloten verenigingen van eigenarenMeer weten ...
 • Dienstverlening

  U kunt bij ons kiezen uit de volgende modules: Administratief beheer, technisch beheer, bestuurlijk beheer en overig beheerMeer weten ...
 • Vrijblijvende offerte
 • Prijsindicatie
 • Toegang klanten portal
 • Prijsindicatie
Afdrukken

Contra-expertise. Het hoe en waarom.

De contra expert is geen aparte soort expert, in principe is het gewoon een deskundige op het vakgebied van de schade, net zoals de expert welke in eerste plaats werd ingeschakeld door de verzekeraar. Omdat hij echter niet als eerste werd benoemd en tegenover de maatschappij-expert komt te staan is de naamgeving anders.

 Verzekeraars stuiten op steeds meer weerstand van consumenten bij de afwijzing van een schade claim. Verzekerden kunnen gebruik maken van een schade-expert veelal op kosten van de verzekering zelf. Veel verzekerden weten dat niet en laten het er bij zitten als de expert van de verzekeraar aangeeft dat er geen recht op schadevergoeding is.

 

Waarom de contra-expert

Een contra-expert kan en zal de gedupeerde partij bijstaan in de schadeafwikkeling met de maatschappij-expert. Dit behelst niet alleen het financiële deel van de schadevaststelling maar zeker ook het praktische deel, waarin onderhandelingen met diverse herstelpartners, zoals reconditioneringsbedrijven en aannemers, dienen te worden gevoerd.

 

De eigen deskundige staat gelijk aan de maatschappij-expert wat betreft verzekeringskennis, onderhandelingstechnieken en expertise in het vaststellen van de daadwerkelijk aanwezige schade.

 

Voor een tussenpersoon en makelaar is het inschakelen van een contra-expert een extra dienstverlening naar de klant, aangezien de contra-expert de klant zal ontzorgen in werkzaamheden en verregaande onderhandelingen met de maatschappij-expert. De contra-expert zal een “toegevoegde waarde” zijn in het schadetraject. Vanuit de zorgplicht dient in ieder geval gewezen te worden op de mogelijkheid een contra-expert in te schakelen.

 

Voordelen inschakelen contra-expertise

 • Ontzorgen van de klant (schouderfunctie).

 • Komt op voor de belangen van de klant.

 • Kan op gelijk niveau met de maatschappij-expert communiceren over de omvang van de schade en de financiële afwikkeling hiervan.

 • Heeft voldoende verzekerings- en polis kennis om de klant te kunnen wijzen op diverse extra’s, zoals huurderving, extra kosten tijdelijk verblijf elders. Of bijvoorbeeld wanneer een probleem zich voordoet m.b.t. de verzekerde som, kan indien van toepassing de klant en ook de maatschappij-expert worden gewezen op de mogelijkheid tot verbrugging.

 • Betrekt de diverse (herstellende)partijen bij de schadeafhandeling, zoals aannemers, sloopbedrijven, herstelbedrijven, reconditioneringsbedrijven etc. Ook de coördinatie hiervan zal de contra-expert geheel op zich nemen.

 • Is ter zake deskundig op verzekerings-, schaderegelingsgebied.

 

De kosten van de eigen deskundige worden veelal door de verzekeraar vergoed, aangezien het inschakelen van een contra-expert een in de polisvoorwaarden geregeld recht is.

In sommige gevallen kan een deel van de kosten voor de eigen deskundige worden neergelegd bij de gedupeerde. Deze situaties betreffen;

 • Niet verzekerd zijn tegen een bepaald evenement.

 • Onderverzekerd zijn, hierbij is de onderverzekeringsregel van toepassing, waarbij de betaling door de verzekeraar wordt gerelateerd aan de aanwezige onderverzekering.

 • Wanneer de nota van de eigen deskundige significant hoger blijkt dan deze van de schade-expert die door de verzekeraar is ingeschakeld.

 

De contra-expert kan en moet een volwaardige partij in het schadetraject zijn op wie de klant en de tussenpersoon / makelaar kan bouwen.

 

Let op: Momenteel is een aantal contra-bureaus werkzaam die met de bovengenoemde punten wel op de website reclame maakt, maar absoluut geen oog hebben voor het belang van de klant en de schadeafwikkeling onnodig lang traineren, teneinde een zo hoog mogelijke declaratie te kunnen produceren en zo nodig deze bij de klant deponeren. Ook de benodigde kennis is bij deze bedrijven niet of nauwelijks aanwezig.

 

Gerelateerde artikelen:


 

Download mogelijkheden:


De Telegraaf - Verzekeraar geeft niet thuis.pdf

 

Dienstverlening

Administratief beheer

Administratief beheerElke vereniging van eigenaren is van rechtswege verplicht een administratie bij te houden. De administratieve verplichting valt uiteen in een leden- en financiële administratie. Deze administraties dienen natuurlijk ook voor verantwoording aan haar leden, de appartementseigenaren.

Bekijk het volledig pakket administratieve dienstverlening

Technisch beheer

Technisch beheerHet technisch beheer betreft het in stand houden van uw appartementen complex. Een goed uitgevoerd technisch beheer is een goede garantie tegen waarde dalingen van appartementen.

Een goed beheer op dit gebied betaald zich terug.

Bekijk het volledig pakket technische dienstverlening

Bestuurlijk beheer

Bestuurlijk beheerHet uitschrijven van vergaderingen en het maken van de notulen over hetgeen in een vergadering is besproken is een tijdrovende en ook een complexe klus.

OnzeVvE | VvE beheer neemt u dit uit handen en zorgt er voor dat uw ledenvergadering op een adequate en correcte manier wordt uitgeschrevenen.

Bekijk het volledig pakket bestuurlijke dienstverlening

Overig beheer

Overig beheerHet overig beheer omvat diverse controles met betrekking tot uw vereniging. Tevens behelst dit het uitgebreider digitaliseren van uw Vereniging van Eigenaren. Welke samenstelling van beheersmodulen die u ook kiest, u kunt altijd gebruik maken van onze klanten portal.

Overig beheer geeft u echter meer mogelijkheden op het gebied van opslag en digitaal ter beschikking stellen van uw informatie.

Bekijk het volledig pakket overige dienstverlening

Contact gegevens

OnzeVvE | VvE beheer

Postadres

Postbus 50038
7550 LA Hengelo


Telefoon: 074-8513544

 

Bezoekadres

Demmersweg 122
7556 BN Hengelo


E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kamer van koophandel
Oost Nederland te Enschede
nummer 62577042

Belastingdienst
BTW nummer NL854873168B01

Bankrelatie
NL20ABNA0823349004
BIC: ABNANL2A

Indien u ons wilt bezoeken vragen wij u vooraf een afspraak te maken.
Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00u tot 17:00u

      © OnzeVvE | VvE beheer 2010 - 2018.