• VvE beheer
 • Over ons
 • Dienstverlening
 • VvE Beheer

  Sleutelwoorden voor een goed beheer zijn onafhankelijk, uitstekend georganiseerd, betrokkenheid, expertise en vertrouwenMeer weten ...
 • Over ons

  OnzeVvE | VvE Beheer is een dienstverlener voor Verenigingen van Eigenaren. Wij behartigen de belangen van bij ons aangesloten verenigingen van eigenarenMeer weten ...
 • Dienstverlening

  U kunt bij ons kiezen uit de volgende modules: Administratief beheer, technisch beheer, bestuurlijk beheer en overig beheerMeer weten ...
 • Vrijblijvende offerte
 • Prijsindicatie
 • Toegang klanten portal
 • Prijsindicatie
Afdrukken

Schade? wat te doen

Als de Vereniging van Eigenaren het beheer uw appartementen complex bij ons heeft ondergebracht dan regelen wij de melding van uw schade bij de verzekeringsmaatschappij, de opvolging en eventueel ook de aangifte bij de politie.  Ook als wij uw appartementen complex niet beheren is het raadzaam onderstaande tips nauwkeurig door te lezen / op te volgen.

 

Enkele tips bij schade:

 • De schade moet u zo snel mogelijk melden na het ontstaan. Wij verzorgen de melding van de schade bij de verzekeraar.
 • Huurt u een huis of appartement, dan kan een stukje opstal meeverzekerd op uw inboedelverzekering onder de term "Huurderbelang" of "Aanvullende opstal verzekering". Denkt u bijvoorbeeld in deze situatie aan veranderingen cq. verbeteringen aan de keuken of badkamer, die u voor eigen rekening aanbrengt. Vanzelfsprekend kunt u schade aan "Huurderbelang" claimen op uw inboedelverzekering.
 • Ga de schade niet direct zelf repareren. Als het noodzakelijk is om een noodreparatie te doen, dit om verdere schade te beperken of voorkomen, dan kunt u dit direct laten uitvoeren. De reparatie van de overige schade kan niet direct gebeuren, omdat verzekeraars vaak eerst ter plekke expertise willen doen.  Dit hangt af van de toedracht en omvang van de schade. Iedere verzekeraar hanteert haar eigen criteria. Wel kunt u als stelregel aanhouden dat bij een schade van 750 euro en hoger vrijwel altijd een expert wordt ingeschakeld. Kleinere schades worden doorgaans afgehandeld op basis van reparatie- en aanschafnota's, al behoudt een verzekeraar zich aldoor het recht voor om in specifieke situaties alsnog een expert in te schakelen. Een expert beoordeelt niet alleen de hoogte van de schade maar tevens de toedracht hiervan. Echter de dekkingsbeoordeling gebeurt door uw verzekeraar.
 • Inbraakschade: Waarschuw als eerste de politie in verband met het onderzoek. Naderhand doet u op het politiebureau aangifte waarbij u laat opnemen welke artikelen er beschadigd dan wel gestolen zijn. Komt u in een later stadium er achter dat u artikelen vergeten bent op te geven, dan kunt u hiervan een aanvullende aangifte te doen. Zowel van de eerste als de aanvullende aangifte moet u een rapport van politie krijgen.or dat uw claim bij de verzekeraar in behandeling wordt genomen.
 • Brandschade: Neem contact met ons op. Vul zo volledig mogelijk het schadeformulier in en stuur het ondertekend tezamen met de relevante stukken als eventuele aanschafnota’s naar ons toe. Wij zorgen vervolgens voor doorzending naar de verzekeraar. Na ontvangst van deze stukken zal de verzekeraar uw schade verder in behandeling nemen. Voor de eventuele expertise is het van belang, dat u de beschadigde boedel niet direct weggooit. De expert zal het item / de items willen bekijken om een goed oordeel te kunnen vellen.
 • Waterschade: Nadat u in eerste instantie de noodzakelijke handelingen heeft verricht om de schade verder te beperken, laat u eerst alles drogen. Vaak blijkt namelijk na drogen dat wat eerst beschadigd leek onbeschadigd te zijn. Als er toch schade aan bepaalde zaken is opgetreden, neem dan contact met ons op. Wij zullen u een schadeformulier doen toekomen met het verzoek deze zo volledig mogelijk ingevuld en ondertekend tezamen met de relevante stukken als bijvoorbeeld eventuele aanschaf- of herstelnota’s te retourneren. Na ontvangst van deze stukken zal de verzekeraar uw schade verder in behandeling nemen. Ook hier is het, in verband met de expertise van belang, dat u de beschadigde zaken niet direct weggooit, repareert of herstelt. De expert zal een en ander willen bekijken om een goed oordeel te kunnen vellen.

Indien de Vereniging van Eigenaren het beheer uw appartementen complex niet bij ons heeft ondergebracht dan kunt u dit formulier gebruiken.

Gerelateerde artikelen:Contra-Expertise het hoe en waarom

Download mogelijkheden:Algemeen schadeformulier.pdf

Dienstverlening

Administratief beheer

Administratief beheerElke vereniging van eigenaren is van rechtswege verplicht een administratie bij te houden. De administratieve verplichting valt uiteen in een leden- en financiële administratie. Deze administraties dienen natuurlijk ook voor verantwoording aan haar leden, de appartementseigenaren.

Bekijk het volledig pakket administratieve dienstverlening

Technisch beheer

Technisch beheerHet technisch beheer betreft het in stand houden van uw appartementen complex. Een goed uitgevoerd technisch beheer is een goede garantie tegen waarde dalingen van appartementen.

Een goed beheer op dit gebied betaald zich terug.

Bekijk het volledig pakket technische dienstverlening

Bestuurlijk beheer

Bestuurlijk beheerHet uitschrijven van vergaderingen en het maken van de notulen over hetgeen in een vergadering is besproken is een tijdrovende en ook een complexe klus.

OnzeVvE | VvE beheer neemt u dit uit handen en zorgt er voor dat uw ledenvergadering op een adequate en correcte manier wordt uitgeschrevenen.

Bekijk het volledig pakket bestuurlijke dienstverlening

Overig beheer

Overig beheerHet overig beheer omvat diverse controles met betrekking tot uw vereniging. Tevens behelst dit het uitgebreider digitaliseren van uw Vereniging van Eigenaren. Welke samenstelling van beheersmodulen die u ook kiest, u kunt altijd gebruik maken van onze klanten portal.

Overig beheer geeft u echter meer mogelijkheden op het gebied van opslag en digitaal ter beschikking stellen van uw informatie.

Bekijk het volledig pakket overige dienstverlening

Contact gegevens

OnzeVvE | VvE beheer

Postadres

Postbus 50038
7550 LA Hengelo


Telefoon: 074-8513544

 

Bezoekadres

Demmersweg 122
7556 BN Hengelo


E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kamer van koophandel
Oost Nederland te Enschede
nummer 62577042

Belastingdienst
BTW nummer NL854873168B01

Bankrelatie
NL20ABNA0823349004
BIC: ABNANL2A

Indien u ons wilt bezoeken vragen wij u vooraf een afspraak te maken.
Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00u tot 17:00u

      © OnzeVvE | VvE beheer 2010 - 2018.