• VvE beheer
 • Over ons
 • Dienstverlening
 • VvE Beheer

  Sleutelwoorden voor een goed beheer zijn onafhankelijk, uitstekend georganiseerd, betrokkenheid, expertise en vertrouwenMeer weten ...
 • Over ons

  OnzeVvE | VvE Beheer is een dienstverlener voor Verenigingen van Eigenaren. Wij behartigen de belangen van bij ons aangesloten verenigingen van eigenarenMeer weten ...
 • Dienstverlening

  U kunt bij ons kiezen uit de volgende modules: Administratief beheer, technisch beheer, bestuurlijk beheer en overig beheerMeer weten ...
 • Vrijblijvende offerte
 • Prijsindicatie
 • Toegang klanten portal
 • Prijsindicatie
Afdrukken

Groendaken

Groendaken (groene daken) zijn daken die leven en begroeid zijn met planten. Groendaken zijn er in allerlei soorten en maten: van begroeiing met sedum (vetplanten) en gras tot aan complete tuinen met struiken en bomen. Steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Delft, Nieuwegein en misschien ook uw gemeente kennen voor groendaken een subsidie regeling. (Situatie begin 2011).

 

Zoals bij alle subsidie regelingen hebben ook deze subsidieregelingen een van te voren bepaalde looptijd en op = op. De subsidieregelingen worden door gemeenten verstrekt en zijn dus geen landelijke regelingen. Daarom zullen de regelingen onderling verschillen in voorwaarden, hoogte en beschikbaarheid. De gemeenten hebben hiervoor op het internet informatie pagina's gemaakt bijvoorbeeld de informatie pagina van de gemeente Nieuwegein of de Informatiepagina van de gemeente Amsterdam.

 

 Hoogte subsidie

Voledigheidshalve melden wij dat naast de gemeentelijke subsidies er nog een twee-tal fiscale tegemoetkomingen zijn namelijk de milieu-investeringsaftrek en de aftrek willekeurige afschrijving milieu-investeringen echter deze zijn niet van toepassing op verenigingen van eigenaren. VvE-en zijn namelijk geen ondernemers voor de inkomstenbelasting dan wel ondernemers voor de vennootschapsbelasting en als zodanig hebben zij geen recht op deze regelingen.

Hoe hoog is dan subsidie? De gemeente Amsterdam (stadsdeel centrum) kent bijvoorbeeld een vergoeding per m2 met een maximum van € 2.000,- per gebouw. Uiteraard moet niet het verkrijgen van subsidie de motivatie zijn om overstappen op een groendak maar wat zijn nu de bijkomende voordelen van groendaken afgezien van het feit dat het er mooi en natuurlijk uitziet:

 • Hoge isolatiewaarden en werkt dus energie besparend
 • Demping van omgevingsgeluiden
 • Het zuivert de lucht van fijne stofdeeltjes
 • Beschermt het traditionele dank voor UV-straling
 • Vangt regenwater op en ontlast daarmee het rioleringsnetwerk

USP Marketing Consultancy is een onderzoeks- en adviesbureau dat sinds 1992 onderzoek verricht naar en adviseert rond vraagstukken op het gebied van vastgoed etc. en heeft in 2009 een onderzoek afgerond over de interesse in en bereidheid tot het plaatsen van groendaken. Hieruit kwam naar voren dat argumenten van eigenaren die geen groendak wilden veelal onbekend waren met de voordelen. Onbekend maakt onbemind!

 

Welke soorten groendaken zijn er en wat houden ze in?

Groendaken worden ingedeeld in intensieve en extensieve groendaken.

 • Intensieve groendaken zijn bijna alleen geschikt voor de nieuwbouw, omdat ze zorgen voor een grote belasting van de dakconstructie. Intensieve groendaken zijn namelijk vergelijkbaar met gewone tuinen, waarin geleefd kan worden. De begroeiing van intensieve groendaken bestaan uit grassen, kruiden, struiken en bomen. Intensieve groendaken vergen net als gewone tuinen veel onderhoud.
 • Extensieve groendaken zijn lichtgewicht groene daken en daardoor veel minder belastend voor de dakconstructie. Een extensief groendak is geschikt voor bijna alle typen daken, ook van bestaande gebouwen. De begroeiing  van extensieve groendaken beperkt zich tot mossen, vetplanten (sedum) en kruiden. Een extensief groendak vergt daarom los van een jaarlijkse inspectie weinig tot geen onderhoud. Extensieve groendaken hebben voldoende aan natuurlijke regenval. Op extensieve groendaken kan niet geleefd worden.


Leveranciers van groendaken geven aan dat een groendak geschikt is voor bestaande daken. Om dan de maximaal levensduur te bereiken is de kwaliteit van de onderliggende dakbedekking bepalend.

 

Onderzoek

Bovendien is het belangrijk een onderzoek te laten doen of de dakconstructie geschikt is voor een groendak. Alvorens een besluit genomen kan worden of uw bestaande dak geschikt is voor een groendak moet er door een officieel dakadviesbureau een dakinspectie worden uitgevoerd. Ook om de juiste keuze voor systemen en materialen te maken is het verstandig om uw dak te laten onderzoeken.

 

Gerelateerde artikelen:


 Rapport USP over groendaken.pdf

 

Download mogelijkheden:


Dienstverlening

Administratief beheer

Administratief beheerElke vereniging van eigenaren is van rechtswege verplicht een administratie bij te houden. De administratieve verplichting valt uiteen in een leden- en financiële administratie. Deze administraties dienen natuurlijk ook voor verantwoording aan haar leden, de appartementseigenaren.

Bekijk het volledig pakket administratieve dienstverlening

Technisch beheer

Technisch beheerHet technisch beheer betreft het in stand houden van uw appartementen complex. Een goed uitgevoerd technisch beheer is een goede garantie tegen waarde dalingen van appartementen.

Een goed beheer op dit gebied betaald zich terug.

Bekijk het volledig pakket technische dienstverlening

Bestuurlijk beheer

Bestuurlijk beheerHet uitschrijven van vergaderingen en het maken van de notulen over hetgeen in een vergadering is besproken is een tijdrovende en ook een complexe klus.

OnzeVvE | VvE beheer neemt u dit uit handen en zorgt er voor dat uw ledenvergadering op een adequate en correcte manier wordt uitgeschrevenen.

Bekijk het volledig pakket bestuurlijke dienstverlening

Overig beheer

Overig beheerHet overig beheer omvat diverse controles met betrekking tot uw vereniging. Tevens behelst dit het uitgebreider digitaliseren van uw Vereniging van Eigenaren. Welke samenstelling van beheersmodulen die u ook kiest, u kunt altijd gebruik maken van onze klanten portal.

Overig beheer geeft u echter meer mogelijkheden op het gebied van opslag en digitaal ter beschikking stellen van uw informatie.

Bekijk het volledig pakket overige dienstverlening

Contact gegevens

OnzeVvE | VvE beheer

Postadres

Postbus 50038
7550 LA Hengelo


Telefoon: 074-8513544

 

Bezoekadres

Demmersweg 122
7556 BN Hengelo


E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kamer van koophandel
Oost Nederland te Enschede
nummer 62577042

Belastingdienst
BTW nummer NL854873168B01

Bankrelatie
NL20ABNA0823349004
BIC: ABNANL2A

Indien u ons wilt bezoeken vragen wij u vooraf een afspraak te maken.
Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00u tot 17:00u

      © OnzeVvE | VvE beheer 2010 - 2018.