• VvE beheer
 • Over ons
 • Dienstverlening
 • VvE Beheer

  Sleutelwoorden voor een goed beheer zijn onafhankelijk, uitstekend georganiseerd, betrokkenheid, expertise en vertrouwenMeer weten ...
 • Over ons

  OnzeVvE | VvE Beheer is een dienstverlener voor Verenigingen van Eigenaren. Wij behartigen de belangen van bij ons aangesloten verenigingen van eigenarenMeer weten ...
 • Dienstverlening

  U kunt bij ons kiezen uit de volgende modules: Administratief beheer, technisch beheer, bestuurlijk beheer en overig beheerMeer weten ...
 • Vrijblijvende offerte
 • Prijsindicatie
 • Toegang klanten portal
 • Prijsindicatie
Afdrukken

Bouwkundige aanpassing doorvoeren, toetsen aan de splitsingsakte

Controleer of u de eerste bent die een bouwkundige aanpassing wil doorvoeren

Zeker bij de wat oudere appartementencomplexen bent u vaak niet de eerste die een bouwkundige aanpassing doorvoert. Navraag bij uw VvE bestuur biedt dan uitkomst.

 

Als een zelfde soort aanpassing eerder aangebracht is met toestemming van de VvE en de verbouwing bouwkundig mogelijk is, hoeft u het VvE bestuur vaak alleen maar op de hoogte te stellen van uw verbouwing. Natuurlijk is het ook verstandig om uw buren van tevoren in te lichten over de aanstaande verbouwing en dat ze mogelijk tijdelijk geluidsoverlast krijgen.

 

Voorleggen aan het bestuur

Met dat in het achterhoofd is het uitermate belangrijk dat de eigenaar van een appartement die een aanpassing wil doen  aan dat appartement de VvE om goedkeuring vraagt en deze uitgebreid toelicht (kleur, maat, model etc.). Indien de VvE haar goedkeuring verleend is het uitermate belangrijk de goedkeuring op schrift te laten stellen of ervoor te waken dat de goedkeuring in de notulen / besluitenstaat van een vergadering vermeldt staat.

 

Hinder

In recente uitspraken is het nogmaals duidelijk geworden hoe belangrijk het is dat eigenaren toestemming vragen aan de VvE om aanpassingen, hoe klein of onbeduidend ook, te mogen doorvoeren. Veelal wordt in de splitsingsakte vermeldt dat aanpassingen geen hinder mogen vormen voor de andere appartementseigenaren. Ook indien dat dat het geval is, houdt dat niet automatisch in dat er dan geen toestemming nodig zou zijn.

 

Bouwkundige aanpassing in strijd met de splitsingsakte

Middels een kort geding kan bij de rechtbank verwijdering / herstellen afgedwongen worden van de aanpassingen aan een appartement, waarvan in de splitsingsakte is bepaalde dat deze aan vormeisen moet voldoen, of dat deze niet aangebracht had mogen worden. Voor een uitspraak van een dergelijke geding verwijzen wij u naar het bijgesloten artikel. Het bijgesloten stuk gaat over een appartement waaraan een rolluik is bevestigd, echter dit kan veel breder getrokken worden.

 

Verkoop / overdracht

Als het appartement na een aanpassing verkocht wordt is het wellicht ook raadzaam de goedkeuring aan de nieuwe bewoners ter beschikking te stellen.

 

Aanpassingen van commerciële ruimten

Onlangs is uitspraak gedaan in een zaak tussen een ondernemer, eigenaar van een commerciële ruimte dat onderdeel is van een VvE, en de VvE. Ook hierin blijkt wederom hoe belangrijk het is om goed na te gaan wat mag en moet binnen een VvE.

 

 

Gerelateerde artikelen:


 

Download mogelijkheden:


Diverse gerechtlijke uitspraken: LJN BK 4986.pdf, LJN BT 2558.pdf, LJN BY 2008.pdf

Uitspraak inzake aanpassingen van een commerciële ruimte: LJN BN 3986.pdf

Dienstverlening

Administratief beheer

Administratief beheerElke vereniging van eigenaren is van rechtswege verplicht een administratie bij te houden. De administratieve verplichting valt uiteen in een leden- en financiële administratie. Deze administraties dienen natuurlijk ook voor verantwoording aan haar leden, de appartementseigenaren.

Bekijk het volledig pakket administratieve dienstverlening

Technisch beheer

Technisch beheerHet technisch beheer betreft het in stand houden van uw appartementen complex. Een goed uitgevoerd technisch beheer is een goede garantie tegen waarde dalingen van appartementen.

Een goed beheer op dit gebied betaald zich terug.

Bekijk het volledig pakket technische dienstverlening

Bestuurlijk beheer

Bestuurlijk beheerHet uitschrijven van vergaderingen en het maken van de notulen over hetgeen in een vergadering is besproken is een tijdrovende en ook een complexe klus.

OnzeVvE | VvE beheer neemt u dit uit handen en zorgt er voor dat uw ledenvergadering op een adequate en correcte manier wordt uitgeschrevenen.

Bekijk het volledig pakket bestuurlijke dienstverlening

Overig beheer

Overig beheerHet overig beheer omvat diverse controles met betrekking tot uw vereniging. Tevens behelst dit het uitgebreider digitaliseren van uw Vereniging van Eigenaren. Welke samenstelling van beheersmodulen die u ook kiest, u kunt altijd gebruik maken van onze klanten portal.

Overig beheer geeft u echter meer mogelijkheden op het gebied van opslag en digitaal ter beschikking stellen van uw informatie.

Bekijk het volledig pakket overige dienstverlening

Contact gegevens

OnzeVvE | VvE beheer

Postadres

Postbus 50038
7550 LA Hengelo


Telefoon: 074-8513544

 

Bezoekadres

Demmersweg 122
7556 BN Hengelo


E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kamer van koophandel
Oost Nederland te Enschede
nummer 62577042

Belastingdienst
BTW nummer NL854873168B01

Bankrelatie
NL20ABNA0823349004
BIC: ABNANL2A

Indien u ons wilt bezoeken vragen wij u vooraf een afspraak te maken.
Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00u tot 17:00u

      © OnzeVvE | VvE beheer 2010 - 2018.