• VvE beheer
 • Over ons
 • Dienstverlening
 • VvE Beheer

  Sleutelwoorden voor een goed beheer zijn onafhankelijk, uitstekend georganiseerd, betrokkenheid, expertise en vertrouwenMeer weten ...
 • Over ons

  OnzeVvE | VvE Beheer is een dienstverlener voor Verenigingen van Eigenaren. Wij behartigen de belangen van bij ons aangesloten verenigingen van eigenarenMeer weten ...
 • Dienstverlening

  U kunt bij ons kiezen uit de volgende modules: Administratief beheer, technisch beheer, bestuurlijk beheer en overig beheerMeer weten ...
 • Vrijblijvende offerte
 • Prijsindicatie
 • Toegang klanten portal
 • Prijsindicatie
Afdrukken

Onderhoudsplicht onroerendgoed

Gemeenten kunnen nu reeds achterstalling onderhoud aan woningen / gebouwen aanpakken. Middels nieuwe wetgeving wil men echter verder gaan dan een gemeentelijke aanschrijving. Als het aan de regering ligt krijgen gemeenten zelfs mogelijkheden om dit soort problemen structureler op te lossen.

 

Zie hiervoor ook ons artikel Slapende VvE'en. De gemeente krijgen een rol in activeren. Hierin wordt de wetswijziging besproken en de structurele aanpak voor gemeenten toegelicht.

 

De problematiek van achterstallig onderhoud speelt veelal bij slapende VvE'en, vandaar dat de regering onder andere inzicht wil krijgen in de gegevens van bestaande verenigingen van eigenaren. Een van de stappen die daarvoor genomen moesten worden was de inschrijfplicht voor VvE'en bij de kamer van koophandel (zie artikel Inschrijving Kamer van Koophandel).

 

Buiten een ernstige waardedaling van het onroerend goed heeft dit meer consequenties. Verwaarloost een eigenaar het onderhoud van een woning dan is dat een zaak die de gemeente zich zal aantrekken. de eigenaar riskeert aan geschreven te worden tot reparatie en herstel van de woning (artikel 14, 15 en 17 van de Woningwet). Eenaanschrijving van de gemeente tot woningverbetering is vatbaar voor inschrijving in de openbare registers ( artikel 38 lid 3 woningwet, BW 3 artikel 17 lid 1) Hierbij moet men dan denken aan het kadaster ed. Blijft de eigenaar in gebreke om de werkzaamheden te verrichten waarvoor de aanschrijving is uitgegaan, dan is de gemeente bevoegd deze te doen uitvoeren met toepassing van bestuurdwang. Het pand blijft belast met de kosten die daarmee zijn gemoeid.

 

Dit valt bijvoorbeeld onder de onderzoeksplicht van een koper. De notaris raadpleegt altijd het kadaster bij het opstellen van een koopovereenkomst. Ook van een makelaar mag men verwachten dat hij hiervan melding maakt.

 

Na een eventuele executoriale verkoop door de hypotheekhouder (bank) valt de aanschrijving niet onder de zuivering als bedoeld in BW 3 artikel 273, zodat zij ook tegen de nieuwe eigenaar kan worden ingeroepen. Deze is gehouden de kosten te voldoen indien de aanschrijving met bestuurdwang is uitgevoerd. Hierdoor is de bevoegdheid om de kosten van de werkzaamheden te verhalen van een feitelijke voorrang voorzien boven het recht van de hypotheekhouder. (De eigenaar kan zijn de eigenaar van een woning maar ook een vereniging van eigenaren.)

 

De aanschrijving van de gemeente moet volledig zijn voor wat betreft de opsomming van zaken die hersteld moeten worden omdat gedurende 3 jaar na verzending van een aanschrijving niet wederom een aanschrijving mag uitgaan. tenzij er sprake zou zijn van gevaar of ernsige hinder. De aanschrijving kan worden gecombineerd met een nog te bespreken aanschrijving tot "het aanbrengen van verbeteringen uit een oogmerk van woongerief".

 

Gerelateerde artikelen:


Aanschrijving door de gemeente

Slapende VvE-en. De gemeenten krijgen een rol in activeren

 

Download mogelijkheden:


Dienstverlening

Administratief beheer

Administratief beheerElke vereniging van eigenaren is van rechtswege verplicht een administratie bij te houden. De administratieve verplichting valt uiteen in een leden- en financiële administratie. Deze administraties dienen natuurlijk ook voor verantwoording aan haar leden, de appartementseigenaren.

Bekijk het volledig pakket administratieve dienstverlening

Technisch beheer

Technisch beheerHet technisch beheer betreft het in stand houden van uw appartementen complex. Een goed uitgevoerd technisch beheer is een goede garantie tegen waarde dalingen van appartementen.

Een goed beheer op dit gebied betaald zich terug.

Bekijk het volledig pakket technische dienstverlening

Bestuurlijk beheer

Bestuurlijk beheerHet uitschrijven van vergaderingen en het maken van de notulen over hetgeen in een vergadering is besproken is een tijdrovende en ook een complexe klus.

OnzeVvE | VvE beheer neemt u dit uit handen en zorgt er voor dat uw ledenvergadering op een adequate en correcte manier wordt uitgeschrevenen.

Bekijk het volledig pakket bestuurlijke dienstverlening

Overig beheer

Overig beheerHet overig beheer omvat diverse controles met betrekking tot uw vereniging. Tevens behelst dit het uitgebreider digitaliseren van uw Vereniging van Eigenaren. Welke samenstelling van beheersmodulen die u ook kiest, u kunt altijd gebruik maken van onze klanten portal.

Overig beheer geeft u echter meer mogelijkheden op het gebied van opslag en digitaal ter beschikking stellen van uw informatie.

Bekijk het volledig pakket overige dienstverlening

Contact gegevens

OnzeVvE | VvE beheer

Postadres

Postbus 50038
7550 LA Hengelo


Telefoon: 074-8513544

 

Bezoekadres

Demmersweg 122
7556 BN Hengelo


E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kamer van koophandel
Oost Nederland te Enschede
nummer 62577042

Belastingdienst
BTW nummer NL854873168B01

Bankrelatie
NL20ABNA0823349004
BIC: ABNANL2A

Indien u ons wilt bezoeken vragen wij u vooraf een afspraak te maken.
Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00u tot 17:00u

      © OnzeVvE | VvE beheer 2010 - 2018.