• VvE beheer
 • Over ons
 • Dienstverlening
 • VvE Beheer

  Sleutelwoorden voor een goed beheer zijn onafhankelijk, uitstekend georganiseerd, betrokkenheid, expertise en vertrouwenMeer weten ...
 • Over ons

  OnzeVvE | VvE Beheer is een dienstverlener voor Verenigingen van Eigenaren. Wij behartigen de belangen van bij ons aangesloten verenigingen van eigenarenMeer weten ...
 • Dienstverlening

  U kunt bij ons kiezen uit de volgende modules: Administratief beheer, technisch beheer, bestuurlijk beheer en overig beheerMeer weten ...
 • Vrijblijvende offerte
 • Prijsindicatie
 • Toegang klanten portal
 • Prijsindicatie
Afdrukken

Depositogarantiestelsel en de VVE

Een VvE moet om het onderhoud te kunnen bekostigen sparen. In een situatie van onzekerheid bij banken, dat eind 2012 nog steeds een hot-item is, is het dus belangrijk goed om te gaan met de banktegoeden van een VvE. Uiteraard is er het depositogarantiestelsel maar is dat voldoende?

 

Werking in het algemeen

Het depositogarantiestelsel garandeert tegoeden van personen / bedrijven / instellingen bij een bank die haar verplichtingen niet meer kan nakomen. Rekeninghouders kunnen hun deposito’s tot een maximum vergoed krijgen, als aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Wat die voorwaarden zijn kunt u lezen op de site van DNB (zie onderstaande link).

De regeling kent een maximum van € 100.000 per rekeninghouder per bank. Belangrijk is of uw bank valt onder de Nederlandse, Europese of een ander garantiestelsel. Onder welk stelsel uw bank valt kan uw bank u aangeven.

 

Geldt het stelsel voor ieder lid van de VvE afzonderlijk?

Tekst op de site van DNB:

Mogelijk heeft u een tegoed op een zogenoemde 'derdenrekening'. Dit is een rekening die een rekeninghouder aanhoudt voor u en andere(n), de derde(n). Voorbeelden zijn een rekening van een vereniging van eigenaren (VvE), een rekening van een firma (VoF) of maatschap, een inzake-rekening of een zogenoemde kwaliteitsrekening van een notaris bij de aan- of verkoop van onroerend goed. Ook het saldo op een dergelijke rekening komt onder omstandigheden voor een vergoeding onder het depositogarantiestelsel in aanmerking. Het wordt dan in de berekening van uw aanspraak betrokken.

Uit deze tekst zou de conclusie getrokken kunnen worden dat ieder lid van de VvE, met betrekking tot de spaarrekening van de VvE, apart een claim kan doen op het garantiestelsel. Dit is dus niet zo.

De VvE, als rechtspersoon, opent de bankrekening. Het tegoed wordt aangemerkt als het tegoed van een rekeninghouder. Een belangrijk item hierbij is dat de rekening op naam van de VvE staat. Indien dat niet het geval is loopt de VvE nog meer risico dat er geen uitkering volgt. Lees hierover ons artikel "En weg was het bank tegoed".

Conclusie

Zorg er voor dat - wanneer het tegoed op de bankrekening van de VvE boven de € 100.000,- uitkomt - er bij een andere erkende bankinstelling een nieuwe rekening wordt geopend. Beide rekeningen vallen dan onder de garantieregeling. Als er op beide rekeningen € 100.000,- staat, is de aanspraak van de VvE in totaal € 200.000,-.

 

Gerelateerde artikelen:


De Nederlandse Bank: Depositogarantiestelsel
En weg was het bank tegoed

 

Download mogelijkheden:


Dienstverlening

Administratief beheer

Administratief beheerElke vereniging van eigenaren is van rechtswege verplicht een administratie bij te houden. De administratieve verplichting valt uiteen in een leden- en financiële administratie. Deze administraties dienen natuurlijk ook voor verantwoording aan haar leden, de appartementseigenaren.

Bekijk het volledig pakket administratieve dienstverlening

Technisch beheer

Technisch beheerHet technisch beheer betreft het in stand houden van uw appartementen complex. Een goed uitgevoerd technisch beheer is een goede garantie tegen waarde dalingen van appartementen.

Een goed beheer op dit gebied betaald zich terug.

Bekijk het volledig pakket technische dienstverlening

Bestuurlijk beheer

Bestuurlijk beheerHet uitschrijven van vergaderingen en het maken van de notulen over hetgeen in een vergadering is besproken is een tijdrovende en ook een complexe klus.

OnzeVvE | VvE beheer neemt u dit uit handen en zorgt er voor dat uw ledenvergadering op een adequate en correcte manier wordt uitgeschrevenen.

Bekijk het volledig pakket bestuurlijke dienstverlening

Overig beheer

Overig beheerHet overig beheer omvat diverse controles met betrekking tot uw vereniging. Tevens behelst dit het uitgebreider digitaliseren van uw Vereniging van Eigenaren. Welke samenstelling van beheersmodulen die u ook kiest, u kunt altijd gebruik maken van onze klanten portal.

Overig beheer geeft u echter meer mogelijkheden op het gebied van opslag en digitaal ter beschikking stellen van uw informatie.

Bekijk het volledig pakket overige dienstverlening

Contact gegevens

OnzeVvE | VvE beheer

Postadres

Postbus 50038
7550 LA Hengelo


Telefoon: 074-8513544

 

Bezoekadres

Demmersweg 122
7556 BN Hengelo


E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kamer van koophandel
Oost Nederland te Enschede
nummer 62577042

Belastingdienst
BTW nummer NL854873168B01

Bankrelatie
NL20ABNA0823349004
BIC: ABNANL2A

Indien u ons wilt bezoeken vragen wij u vooraf een afspraak te maken.
Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00u tot 17:00u

      © OnzeVvE | VvE beheer 2010 - 2018.