• VvE beheer
 • Over ons
 • Dienstverlening
 • VvE Beheer

  Sleutelwoorden voor een goed beheer zijn onafhankelijk, uitstekend georganiseerd, betrokkenheid, expertise en vertrouwenMeer weten ...
 • Over ons

  OnzeVvE | VvE Beheer is een dienstverlener voor Verenigingen van Eigenaren. Wij behartigen de belangen van bij ons aangesloten verenigingen van eigenarenMeer weten ...
 • Dienstverlening

  U kunt bij ons kiezen uit de volgende modules: Administratief beheer, technisch beheer, bestuurlijk beheer en overig beheerMeer weten ...
 • Vrijblijvende offerte
 • Prijsindicatie
 • Toegang klanten portal
 • Prijsindicatie
Afdrukken

Onderhoudsfonds opbouw en hoogte van de voorziening

Iedere Vereniging van Eigenaren (VvE) is vanaf 1 mei 2008 wettelijk verplicht een onderhoudsfonds (reservefonds) te hebben voor (groot) onderhoud. Een van de kenmerken van een slapende VvE is dat dit niet geregeld is.

 

 

Vanuit dit fonds onderhouden de eigenaren samen de gemeenschappelijke bouwdelen zoals: het dak, de gevel, de fundering, de gemeenschappelijke installaties, de inpandige gemeenschappelijke ruimten etc. De VvE-onderhoudsmeter geeft een indicatie van hoe groot het onderhoudsfonds dient te zijn en welk bedrag daarvoor jaarlijks nodig is. Uiteraard dient er binnen de VvE overeenstemming te bestaan over de bijdrage.

Servicekosten, zoals bijvoorbeeld verzekeringen, groenonderhoud en niet-planmatig onderhoud, zijn kosten die buiten het onderhoudsfonds vallen, maar wel binnen de servicebijdrage vallen.

 

Onderhoudsmeter van de rijksoverheid

Begin 2010 heeft de rijksoverheid de VvE-onderhoudsmeter geintroduceerd. Deze meter berekend aan de hand van een aannamen, historische en ingevulde waarden een geschat bedrag dat verwacht wordt dat  voor onderhoud per jaar nodig is.

De VvE-onderhoudsmeter geeft een eerste indicatie van wat gemiddeld de hoogte zou kunnen zijn van de dotatie aan het reservefonds. Dit bedrag zegt nog niets over hoeveel geld er wanneer aan welke onderdelen uitgegeven moet worden. Daarvoor kunnen VvE's het beste een meerjarenonderhoudsplan (laten) opstellen, dit plan gaat veel dieper in op de materie en geeft een veel beter beeld van de feitelijke omstandigheden.

 

Gerelateerde artikelen:


Onderhoudsplicht onroerendgoed

Financiering voor het uitvoeren van achterstallig onderhoud

 

Download mogelijkheden:


 

Dienstverlening

Administratief beheer

Administratief beheerElke vereniging van eigenaren is van rechtswege verplicht een administratie bij te houden. De administratieve verplichting valt uiteen in een leden- en financiële administratie. Deze administraties dienen natuurlijk ook voor verantwoording aan haar leden, de appartementseigenaren.

Bekijk het volledig pakket administratieve dienstverlening

Technisch beheer

Technisch beheerHet technisch beheer betreft het in stand houden van uw appartementen complex. Een goed uitgevoerd technisch beheer is een goede garantie tegen waarde dalingen van appartementen.

Een goed beheer op dit gebied betaald zich terug.

Bekijk het volledig pakket technische dienstverlening

Bestuurlijk beheer

Bestuurlijk beheerHet uitschrijven van vergaderingen en het maken van de notulen over hetgeen in een vergadering is besproken is een tijdrovende en ook een complexe klus.

OnzeVvE | VvE beheer neemt u dit uit handen en zorgt er voor dat uw ledenvergadering op een adequate en correcte manier wordt uitgeschrevenen.

Bekijk het volledig pakket bestuurlijke dienstverlening

Overig beheer

Overig beheerHet overig beheer omvat diverse controles met betrekking tot uw vereniging. Tevens behelst dit het uitgebreider digitaliseren van uw Vereniging van Eigenaren. Welke samenstelling van beheersmodulen die u ook kiest, u kunt altijd gebruik maken van onze klanten portal.

Overig beheer geeft u echter meer mogelijkheden op het gebied van opslag en digitaal ter beschikking stellen van uw informatie.

Bekijk het volledig pakket overige dienstverlening

Contact gegevens

OnzeVvE | VvE beheer

Postadres

Postbus 50038
7550 LA Hengelo


Telefoon: 074-8513544

 

Bezoekadres

Demmersweg 122
7556 BN Hengelo


E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kamer van koophandel
Oost Nederland te Enschede
nummer 62577042

Belastingdienst
BTW nummer NL854873168B01

Bankrelatie
NL20ABNA0823349004
BIC: ABNANL2A

Indien u ons wilt bezoeken vragen wij u vooraf een afspraak te maken.
Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00u tot 17:00u

      © OnzeVvE | VvE beheer 2010 - 2018.