• VvE beheer
 • Over ons
 • Dienstverlening
 • VvE Beheer

  Sleutelwoorden voor een goed beheer zijn onafhankelijk, uitstekend georganiseerd, betrokkenheid, expertise en vertrouwenMeer weten ...
 • Over ons

  OnzeVvE | VvE Beheer is een dienstverlener voor Verenigingen van Eigenaren. Wij behartigen de belangen van bij ons aangesloten verenigingen van eigenarenMeer weten ...
 • Dienstverlening

  U kunt bij ons kiezen uit de volgende modules: Administratief beheer, technisch beheer, bestuurlijk beheer en overig beheerMeer weten ...
 • Vrijblijvende offerte
 • Prijsindicatie
 • Toegang klanten portal
 • Prijsindicatie
Afdrukken

Capaciteitstarief

Het capaciteitstarief heeft mogelijk nadelige financiële consequenties voor VvE's met een of meerdere liften. Dit tarief is  per wet geregeld en is vanaf 1 januari 2009 van kracht. De aansluitwaarde (de capaciteit) van de electra installatie is maatgevend geworden.

 

Het capaciteitstarief  heeft tot doel de kosten eerlijker te verdelen. Of u meer of minder betaalt dan u gewend bent hangt van uw situatie af. Was dit vroeger anders? Voor 1 januari 2009 betaalde u transportkosten over het verbruik. Mensen met een grote aansluiting betaalden vaak maar een deel van de kosten van de aansluiting. De rest van de kosten werd betaald door mensen met een kleinere aansluiting


Door invoering van dit capaciteitstarief kan het zijn dat Verenigingen van Eigenaren meer betalen voor de grootte van de elektriciteitsaansluiting en minder voor de elektriciteit die wordt afgenomen. Het capaciteitstarief geldt voor alle elektriciteit aansluitingen met een grootte van maximaal 3x80 ampère. Het capaciteitstarief voor gas geldt voor alle gas aansluitingen met een verbruik tot en met 170.000 kubieke meter (m3) per jaar.

 

Met een gemiddeld gebruik van circa 3400 kWh per jaar is er nog niets aan de hand. Maar in appartementencomplexen met een lift is een aparte zware aansluiting speciaal voor de lift en voor deze complexen heeft de wet wel degelijk consequenties. Deze zware aansluiting is nodig als de lift(en) voor een piekbelasting zorgt(en). Daardoor zullen Verenigingen van Eigenaren worden aangeslagen voor een vast, hoog tarief en dat kan een enorme kostenstijging tot gevolg hebben. Zij worden namelijk ten onrechte aangeslagen voor een capaciteitstarief als waren zij zakelijke verbruikers.

Door een aantal parlementsleden zijn over de invoering van deze wet en de nadelige consequenties voor Verenigingen van Eigenaren al vragen gesteld aan de Minister. Ook de Vereniging Eigen huis, de Consumentenbond, MKB Nederland en nog een aantal andere organisaties hebben de Minister gewezen op deze nadelige financiële consequenties. Op 10 maart 2010 is er een regeling getroffen die benadeelde verenigingen tegemoetkomt in de extra kosten. De regeling heeft als uitgangspunt dat na de invoering van de regeling VvE'en nog de aansluitwaarde van de electra installatie kunnen verlagen, om zo de extra kosten, die de capaciteitsregeling met zich meebrengt, te ontlopen. De regeling geldt alleen voor de jaren 2009 en 2010. Uitbetaling zal plaatsvinden rechtstreeks aan eindgebruikers in de periode april - september 2010.

 

Gerelateerde artikelen:


De tarieven die afzonderlijke energie leveranciers berekenen zijn dus afhankelijk van de aansluitwaarde van uw installaties en verschillen per leverancier. De NMA (Nederlandse Mededingings Authoriteit) publiceerd deze bedragen (2010).

 

Download mogelijkheden:


Publicatie van de regeling tegemoetkoming capaciteitstarief in de Staatcourant: Tegemoetkoming capaciteitstarief.pdf

Dienstverlening

Administratief beheer

Administratief beheerElke vereniging van eigenaren is van rechtswege verplicht een administratie bij te houden. De administratieve verplichting valt uiteen in een leden- en financiële administratie. Deze administraties dienen natuurlijk ook voor verantwoording aan haar leden, de appartementseigenaren.

Bekijk het volledig pakket administratieve dienstverlening

Technisch beheer

Technisch beheerHet technisch beheer betreft het in stand houden van uw appartementen complex. Een goed uitgevoerd technisch beheer is een goede garantie tegen waarde dalingen van appartementen.

Een goed beheer op dit gebied betaald zich terug.

Bekijk het volledig pakket technische dienstverlening

Bestuurlijk beheer

Bestuurlijk beheerHet uitschrijven van vergaderingen en het maken van de notulen over hetgeen in een vergadering is besproken is een tijdrovende en ook een complexe klus.

OnzeVvE | VvE beheer neemt u dit uit handen en zorgt er voor dat uw ledenvergadering op een adequate en correcte manier wordt uitgeschrevenen.

Bekijk het volledig pakket bestuurlijke dienstverlening

Overig beheer

Overig beheerHet overig beheer omvat diverse controles met betrekking tot uw vereniging. Tevens behelst dit het uitgebreider digitaliseren van uw Vereniging van Eigenaren. Welke samenstelling van beheersmodulen die u ook kiest, u kunt altijd gebruik maken van onze klanten portal.

Overig beheer geeft u echter meer mogelijkheden op het gebied van opslag en digitaal ter beschikking stellen van uw informatie.

Bekijk het volledig pakket overige dienstverlening

Contact gegevens

OnzeVvE | VvE beheer

Postadres

Postbus 50038
7550 LA Hengelo


Telefoon: 074-8513544

 

Bezoekadres

Demmersweg 122
7556 BN Hengelo


E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kamer van koophandel
Oost Nederland te Enschede
nummer 62577042

Belastingdienst
BTW nummer NL854873168B01

Bankrelatie
NL20ABNA0823349004
BIC: ABNANL2A

Indien u ons wilt bezoeken vragen wij u vooraf een afspraak te maken.
Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00u tot 17:00u

      © OnzeVvE | VvE beheer 2010 - 2018.