• VvE beheer
 • Over ons
 • Dienstverlening
 • VvE Beheer

  Sleutelwoorden voor een goed beheer zijn onafhankelijk, uitstekend georganiseerd, betrokkenheid, expertise en vertrouwenMeer weten ...
 • Over ons

  OnzeVvE | VvE Beheer is een dienstverlener voor Verenigingen van Eigenaren. Wij behartigen de belangen van bij ons aangesloten verenigingen van eigenarenMeer weten ...
 • Dienstverlening

  U kunt bij ons kiezen uit de volgende modules: Administratief beheer, technisch beheer, bestuurlijk beheer en overig beheerMeer weten ...
 • Vrijblijvende offerte
 • Prijsindicatie
 • Toegang klanten portal
 • Prijsindicatie
Afdrukken

Energielabel 2010. Lees de aanpassingen

Het energielabel voor woningen, dat vanaf 1 januari 2008 verplicht is voor woningen die verkocht of opnieuw verhuurd worden, is per 1 januari 2010 vernieuwd. Met name aanpassingen in de werkwijze van het opstellen en de waardering van energie besparende maatregelen zijn aangescherpt.

 

De vernieuwing van het energielabel voor woningen heeft vooral betrekking op de actualisatie van de software en de werkwijze van de adviseur. Daarnaast is ook de lay-out aangepast en worden er meer mogelijkheden gegeven bij energiebesparende maatregelen.

 

Volgens het ministerie van VROM zijn er nog geen harde sancties op het niet verstrekken van een energielabel bij verkoop of verhuur, maar de mogelijkheid van sanctionering komt wel dichterbij. De vernieuwing van het label betekent namelijk een belangrijke kwaliteitsverbetering. En daarmee wordt voldaan aan een belangrijke randvoorwaarde voor het opleggen van sancties. VROM gaat overleggen met gemeenten en notarissen over sanctie- en handhavingspilots op basis van de Woningwet. Deze pilots kunnen in 2010 uitgevoerd worden. Verder beraadt VROM zich op aanvullende juridische maatregelen die aansluiten bij de dagelijkse praktijk van verhuizen en woningoverdracht. In dat verband zou een bestuurlijke boete overwogen kunnen worden. Ook zoekt VROM uit of notarissen verplicht kunnen worden om te melden als bij verkoop van een huis geen energielabel aanwezig is. Dit systeem wordt in Vlaanderen en Frankrijk gebruikt. Het invoeren van sancties is juridisch gezien erg complex en vergt dus gedegen voorbereiding. Met de koepelorganisaties van notarissen, makelaars en gemeenten zal nauw worden overlegd.

 

Klachten over een verstrekt energielabel

Als u een klacht heeft, probeer er dan eerst samen met de betrokken adviseur uit te komen. Lukt dat niet, dan kunt u sinds 1 januari 2010 een beroep doen op de klachtenregeling via www.energielabelklachten.nl. Via dit loket komt de klacht terecht bij de certificerende instelling die de klacht inhoudelijk onderzoekt. Als u het niet eens bent met de uitkomst van het onderzoek kunt u de klacht voorleggen aan de Geschillencommissie Energielabel. Deze geschillencommissie is aangesloten bij de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken. Gecertificeerde energielabelbedrijven zijn sinds 1 januari 2010 verplicht aangesloten bij de Geschillencommissie Energielabel.

 

Gerelateerde artikelen:


 

Download mogelijkheden:Energielabel toelichting per 1 januari 2010.pdf

Dienstverlening

Administratief beheer

Administratief beheerElke vereniging van eigenaren is van rechtswege verplicht een administratie bij te houden. De administratieve verplichting valt uiteen in een leden- en financiële administratie. Deze administraties dienen natuurlijk ook voor verantwoording aan haar leden, de appartementseigenaren.

Bekijk het volledig pakket administratieve dienstverlening

Technisch beheer

Technisch beheerHet technisch beheer betreft het in stand houden van uw appartementen complex. Een goed uitgevoerd technisch beheer is een goede garantie tegen waarde dalingen van appartementen.

Een goed beheer op dit gebied betaald zich terug.

Bekijk het volledig pakket technische dienstverlening

Bestuurlijk beheer

Bestuurlijk beheerHet uitschrijven van vergaderingen en het maken van de notulen over hetgeen in een vergadering is besproken is een tijdrovende en ook een complexe klus.

OnzeVvE | VvE beheer neemt u dit uit handen en zorgt er voor dat uw ledenvergadering op een adequate en correcte manier wordt uitgeschrevenen.

Bekijk het volledig pakket bestuurlijke dienstverlening

Overig beheer

Overig beheerHet overig beheer omvat diverse controles met betrekking tot uw vereniging. Tevens behelst dit het uitgebreider digitaliseren van uw Vereniging van Eigenaren. Welke samenstelling van beheersmodulen die u ook kiest, u kunt altijd gebruik maken van onze klanten portal.

Overig beheer geeft u echter meer mogelijkheden op het gebied van opslag en digitaal ter beschikking stellen van uw informatie.

Bekijk het volledig pakket overige dienstverlening

Contact gegevens

OnzeVvE | VvE beheer

Postadres

Postbus 50038
7550 LA Hengelo


Telefoon: 074-8513544

 

Bezoekadres

Demmersweg 122
7556 BN Hengelo


E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kamer van koophandel
Oost Nederland te Enschede
nummer 62577042

Belastingdienst
BTW nummer NL854873168B01

Bankrelatie
NL20ABNA0823349004
BIC: ABNANL2A

Indien u ons wilt bezoeken vragen wij u vooraf een afspraak te maken.
Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00u tot 17:00u

      © OnzeVvE | VvE beheer 2010 - 2018.