• VvE beheer
 • Over ons
 • Dienstverlening
 • VvE Beheer

  Sleutelwoorden voor een goed beheer zijn onafhankelijk, uitstekend georganiseerd, betrokkenheid, expertise en vertrouwenMeer weten ...
 • Over ons

  OnzeVvE | VvE Beheer is een dienstverlener voor Verenigingen van Eigenaren. Wij behartigen de belangen van bij ons aangesloten verenigingen van eigenarenMeer weten ...
 • Dienstverlening

  U kunt bij ons kiezen uit de volgende modules: Administratief beheer, technisch beheer, bestuurlijk beheer en overig beheerMeer weten ...
 • Vrijblijvende offerte
 • Prijsindicatie
 • Toegang klanten portal
 • Prijsindicatie
Afdrukken

Aandeel in het onderhoudsfonds van VvE box I of III

Het vraagstuk of het aandeel van een eigenaar van een appartement in de door de vereniging gevormde reserve door de eigenaren aangegeven moet worden voor de inkomstenbelasting en zo ja in welke box (I of III) dit dan moet gebeuren houdt de gemoederen bezig.

 

In het geschil is het antwoord op de vraag of het aandeel in het vermogen van de VvE is aan te merken als een bezitting waarvan de waarde afzonderlijk moet worden vastgesteld voor de bepaling van de rendementsgrondslag in box 3 (stelling belastingdienst) of niet. Indien deze vraag bevestigend wordt beantwoord, is voorts in geschil of de waarde van deze bezittingen op nihil gesteld dient te worden, hetgeen eiser voorstaat, dan wel op de nominale waarde, zoals de belastingdienst stelt.

 

Inmiddels 2 gerechtelijke uitspraken verder is de conclusie van de Procureur-Generaal Hoge Raad het volgende:

 • gegrondverklaring van het beroep in cassatie,
 • vernietiging van de uitspraak van het Hof alsmede die van de Rechtbank,
 • vernietiging van de uitspraak van Inspecteur en vermindering van de aanslag.

De Procureur-Generaal stelt nu in cassatie vast dat het lidmaatschap van de vereniging van eigenaren betreffende dat appartementsrecht, voor de toepassing van de inkomstenbelasting kan worden behandeld als zelfstandig recht (in box III) of als deel van het appartementsrecht (in box I). Het kan dus aan beide boxen kan worden toegerekend. De wet stel in gevallen dat het aan meerder boxen kan worden toegerekend: "Ingeval een vermogensbestanddeel zowel aan box I als aan box III kan worden toegerekend, wijst de rangorderegel van artikel 2.14 van de Wet IB het toe aan box I."  Met andere woorden dient dus het aandeel van een eigenaar van een appartement in de door de vereniging gevormde reserve opgegeven te worden in Box I. Onder welke categorie van de aangifte inkomsten belasting het aandeel in het reservefonds opgenomen moet worden is nog niet geheel duidelijk.

 

Gerelateerde artikelen:


 

Download mogelijkheden:


Uitspraken:

 

Dienstverlening

Administratief beheer

Administratief beheerElke vereniging van eigenaren is van rechtswege verplicht een administratie bij te houden. De administratieve verplichting valt uiteen in een leden- en financiële administratie. Deze administraties dienen natuurlijk ook voor verantwoording aan haar leden, de appartementseigenaren.

Bekijk het volledig pakket administratieve dienstverlening

Technisch beheer

Technisch beheerHet technisch beheer betreft het in stand houden van uw appartementen complex. Een goed uitgevoerd technisch beheer is een goede garantie tegen waarde dalingen van appartementen.

Een goed beheer op dit gebied betaald zich terug.

Bekijk het volledig pakket technische dienstverlening

Bestuurlijk beheer

Bestuurlijk beheerHet uitschrijven van vergaderingen en het maken van de notulen over hetgeen in een vergadering is besproken is een tijdrovende en ook een complexe klus.

OnzeVvE | VvE beheer neemt u dit uit handen en zorgt er voor dat uw ledenvergadering op een adequate en correcte manier wordt uitgeschrevenen.

Bekijk het volledig pakket bestuurlijke dienstverlening

Overig beheer

Overig beheerHet overig beheer omvat diverse controles met betrekking tot uw vereniging. Tevens behelst dit het uitgebreider digitaliseren van uw Vereniging van Eigenaren. Welke samenstelling van beheersmodulen die u ook kiest, u kunt altijd gebruik maken van onze klanten portal.

Overig beheer geeft u echter meer mogelijkheden op het gebied van opslag en digitaal ter beschikking stellen van uw informatie.

Bekijk het volledig pakket overige dienstverlening

Contact gegevens

OnzeVvE | VvE beheer

Postadres

Postbus 50038
7550 LA Hengelo


Telefoon: 074-8513544

 

Bezoekadres

Demmersweg 122
7556 BN Hengelo


E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kamer van koophandel
Oost Nederland te Enschede
nummer 62577042

Belastingdienst
BTW nummer NL854873168B01

Bankrelatie
NL20ABNA0823349004
BIC: ABNANL2A

Indien u ons wilt bezoeken vragen wij u vooraf een afspraak te maken.
Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00u tot 17:00u

      © OnzeVvE | VvE beheer 2010 - 2018.