• VvE beheer
 • Over ons
 • Dienstverlening
 • VvE Beheer

  Sleutelwoorden voor een goed beheer zijn onafhankelijk, uitstekend georganiseerd, betrokkenheid, expertise en vertrouwenMeer weten ...
 • Over ons

  OnzeVvE | VvE Beheer is een dienstverlener voor Verenigingen van Eigenaren. Wij behartigen de belangen van bij ons aangesloten verenigingen van eigenarenMeer weten ...
 • Dienstverlening

  U kunt bij ons kiezen uit de volgende modules: Administratief beheer, technisch beheer, bestuurlijk beheer en overig beheerMeer weten ...
 • Vrijblijvende offerte
 • Prijsindicatie
 • Toegang klanten portal
 • Prijsindicatie
Afdrukken

Vrijwilligerswerk binnen een VvE

Elke VvE heeft een bestuur bestaande uit 1 of meerder personen. Dit zijn in het overgrote deel leden van een VvE, eigenaren. Vrijwilligers dus. Veel VvE-en ervaren dat het moelijk is om personen voor deze functies gemotiveerd te krijgen / te houden. Het kan daarom mischien een stimulans zijn deze bestuurders een kleine vergoeding te verstrekken.

Afdrukken

VvE vrijgesteld van omzetbelasting

In het verleden konden organisaties, die op grond van de Wet op de omzetbelasting 1968 niet als ondernemer in de zin van die wet gekwalificeerd werden, op verzoek worden aangemerkt als ondernemer. Dit gold bijvoorbeeld voor Verenigingen van Eigenaren van onroerende zaken. Deze regel werd in 1999 ingetrokken; dergelijke organisaties moesten het ondernemerschap uiterlijk met ingang van 1 januari 2001 beëindigen.

Afdrukken

Onderhoudsfonds van VvE box I of III ?

De Hoge Raad heeft een uitspraak gedaan inzake een lopende zaak met betrekking tot het onderhoudsfonds en hoe dit aan te geven voor de inkomstenbelasting (box I of box III). Met een uitspraak van de Hoge Raad is deze principe kwestie nu afgesloten.

Afdrukken

Belastingdienst en het onderhoudsfonds

Het hoofdstuk of het aandeel in het onderhoudsfonds nu in Box I of in Box III valt is nog niet gesloten. De minister van financiën houdt volgens publicaties in de staatscourant vast aan het feit dat het reservefonds belastbaar is in Box III.

Afdrukken

BTW op verbouwingen (tijdelijke regeling)

De Minister van Financiën neemt een aantal maatregelen om de bouwsector / woningmarkt te stimuleren. Per 1 oktober 2010 gaat het btw-tarief voor bijvoorbeeld een verbouwing of herstelwerkzaamheden aan het dak tijdelijk omlaag.

Afdrukken

BTW Laag tarief op bepaalde diensten

Bepaalde werkzaamheden waarvan de vereniging van eigenaren de opdracht verleend vallen, weliswaar met enkele restricties en voorwaarden, onder het lage BTW tarief. Dit houdt een besparing in voor VvE'en aangezien zij veelal geen omzetbelasting terug kunnen vragen.

Afdrukken

Aandeel in het onderhoudsfonds van VvE box I of III

Het vraagstuk of het aandeel van een eigenaar van een appartement in de door de vereniging gevormde reserve door de eigenaren aangegeven moet worden voor de inkomstenbelasting en zo ja in welke box (I of III) dit dan moet gebeuren houdt de gemoederen bezig.

Dienstverlening

Administratief beheer

Administratief beheerElke vereniging van eigenaren is van rechtswege verplicht een administratie bij te houden. De administratieve verplichting valt uiteen in een leden- en financiële administratie. Deze administraties dienen natuurlijk ook voor verantwoording aan haar leden, de appartementseigenaren.

Bekijk het volledig pakket administratieve dienstverlening

Technisch beheer

Technisch beheerHet technisch beheer betreft het in stand houden van uw appartementen complex. Een goed uitgevoerd technisch beheer is een goede garantie tegen waarde dalingen van appartementen.

Een goed beheer op dit gebied betaald zich terug.

Bekijk het volledig pakket technische dienstverlening

Bestuurlijk beheer

Bestuurlijk beheerHet uitschrijven van vergaderingen en het maken van de notulen over hetgeen in een vergadering is besproken is een tijdrovende en ook een complexe klus.

OnzeVvE | VvE beheer neemt u dit uit handen en zorgt er voor dat uw ledenvergadering op een adequate en correcte manier wordt uitgeschrevenen.

Bekijk het volledig pakket bestuurlijke dienstverlening

Overig beheer

Overig beheerHet overig beheer omvat diverse controles met betrekking tot uw vereniging. Tevens behelst dit het uitgebreider digitaliseren van uw Vereniging van Eigenaren. Welke samenstelling van beheersmodulen die u ook kiest, u kunt altijd gebruik maken van onze klanten portal.

Overig beheer geeft u echter meer mogelijkheden op het gebied van opslag en digitaal ter beschikking stellen van uw informatie.

Bekijk het volledig pakket overige dienstverlening

Contact gegevens

OnzeVvE | VvE beheer

Postadres

Postbus 50038
7550 LA Hengelo


Telefoon: 074-8513544

 

Bezoekadres

Demmersweg 122
7556 BN Hengelo


E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kamer van koophandel
Oost Nederland te Enschede
nummer 62577042

Belastingdienst
BTW nummer NL854873168B01

Bankrelatie
NL20ABNA0823349004
BIC: ABNANL2A

Indien u ons wilt bezoeken vragen wij u vooraf een afspraak te maken.
Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00u tot 17:00u

      © OnzeVvE | VvE beheer 2010 - 2018.